Helyszín:
Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola
Belépési feltétel: 8 általános
Siófoki Szakképzési Centrum
Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.
Helyszín:
Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola
Belépési feltétel: 8 általános
Képzési idő: 3 év
A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó ipari egységekben, háztartásokban.
A szakács szakképesítéssel betölthető munkakörök:
– Diétás szakács
– Étkezdei szakács
– Grill szakács
– Gyermekélelmezési szakács
– Hajószakács
– Hidegkonyhai szakács
– Közétkeztetési szakács
– Melegkonyhai szakács
– Pizzakészítő szakács
– Segédszakács
Siófoki Szakképzési Centrum